‘Dona i empresa. Caminant cap a la igualtat’, un documental de la FAGEM per conscienciar sobre els plans d’igualtat a les empreses

Sandra Garcia,


La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha presentat ‘Dona i empresa. Caminant cap a la igualtat’, un documental amb el que vol posar en valor el talent femení de les empreses del Maresme. A través d’entrevistes a agents socials i empreses de la comarca el treball repassa alguns exemple de bones pràctiques i posa l’accent en la importància que les empreses disposin de plans d’igualtat per garantir una societat més justa.

Per a la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, “amb aquest documental volíem fer  un pas més i mostrar els avantatges d'impulsar polítiques igualtat. Volíem que  les empreses vegin amb exemples pràctics que suposa tenir un pla d’igualtat i  que es puguin emmirallar en les companyies que ja el tenen”.

Dona i empresa. Caminant  cap a la igualtat’ analitza algunes dades objectives que fan palesa la necessitat de seguir treballant per erradicar situacions greus com pot ser la bretxa salarial del 23% entre homes i dones per fer la mateixa feina o que en la majoria d'empreses majoritàriament encara siguin homes els càrrecs directius i només un 35% estiguin ocupats per dones. Per a Moré cal seguir insistint “perquè  no volem empresaris de primera ni de segona ni treballadors de primera ni de  segona".

Per a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, “aquest documental és un bon  exemple de les bones pràctiques en matèria d'igualtat de les empreses  maresmenques.” Martinez ha afirmat durant la presentació del documental de la FAGEM que les empreses han de poder veure el valor que aporten les dones en el món empresarial, “perquè les dones aportem altres maneres de treballar i  dirigir. Nosaltres tenim un lideratge més compartit i no tan vertical”.

La FAGEM, des de la seva Àrea d’Igualtat,  treballa per transformar en igualtat real la igualtat legal que ja està fixada per llei, fomentar les bones pràctiques i acompanyar a les empreses de la comarca a elaborar els seus plans d’igualtat i a establir protocols contra les discriminacions. “Tot i  el que diu la llei, la realitat sovint no s’adiu amb aquesta obligatorietat”, explica la seva presidenta, Roser Moré.



Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies